Weather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at seaWeather at sea

Weertraining

De weertraining is een combinatie van een weercursus Weertraining aan boorden een 3-daagse zeiltocht aan boord van de Swan 47 "Mandate".

Weercursus in de praktijk

Veel zeilers vinden het weer ongrijpbaar. De meesten hebben wel eens een weercursus gedaan, maar het is moeilijk de theorie in de praktijk te brengen. Daarom organiseert Weather at sea een praktische weercursus aan boord van een zeiljacht. Tijdens een zeiltocht van enkele dagen leert u hoe u in de praktijk hoe u zelf een weersversverwachting kunt maken met actuele weerkaarten en grib-files. De weertraining wordt verzorgd door professioneel meteoroloog en zeiler Gerrit Hiemstra aan boord van de Swan 47 "Mandate".

Professionele schipper

De tochten staan onder leiding van een professionele 's Ochtends theorie, 's middags zeilenschipper, zodat volop aandacht kan worden besteed aan de meteorologie. Deelnemers draaien uiteraard zelf ook mee in het zeilen en kunnen zo extra zeil- en navigatie-ervaring opdoen.

Het maximale aantal deelnemers aan een weertraining is 6 personen, het minimale aantal is 4 personen. De deelnemers verblijven op het schip en we overnachten in de haven of voor anker. Eten en drinken zijn aan boord, afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan er ook aan de wal worden gegeten.

Cursusdata 2019

  • Voorlopig is het niet mogelijk cursusdata te geven i.v.m. onderhoud aan de boot

Zie ook het programma

Tarieven

  • Weather at Sea weertraining (3 dagen): € 495,- (inclusief BTW) per persoon